Magyar tiszteletbeli konzulátust avatott Nyugat-Ukrajnában Magyar Levente

2014.12.04.

Ivano-Frankivszk város, az Ivano-Frankivszki megye adminisztratív központja, Nyugat-Ukrajna egyik legjelentősebb ipari, gazdasági és tudományos centruma. A térségnek széleskörű fejlesztési lehetőségei vannak régióközi és államközi szinten. A város legnagyobb vonzerejét a Kárpátokhoz való közelsége adja.

Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, december 4-én megnyitotta a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkban Magyarország tiszteletbeli konzulátusát.

Az UMBC részéről az államtitkár úr kiséretében lévő delegáció tagjaként részt vett Bánhalmi András.

A megnyitón részt vett továbbá Kravcsenko György az UMBC elnöke is, aki egyben az Országos Ukrán Önkormányzat elnökeként is képviselte a rendezvényt.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter levélben köszöntötte a tiszteletbeli konzulátus megnyitását.

Oleh Honcsaruk, Ivano-Frankivszk megye kormányzója, a megnyitón emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hónapokban ígéretesen fejlődött az Ivano-Frankivszk megye és Magyarország közötti áruforgalom.

Az államtitkár úr megbeszélést folytatott még Ivano-Frankivszk megye vezetőivel, illetve nyugat-ukrajnai üzletemberekkel. Az üzletemberekkel való találkozás rendkívül hasznosnak bizonyult, mert több üzletember is a közeli hetekben Magyarországra látogat annak érdekében, hogy a Klub segítségével tájékozódjanak az esetleges üzleti lehetőségekről.

Szolgáltatásaink

Az UMBC tagsággal rendelkező személyek a következő szolgáltatásokban részesülhetnek: tanácsadás, üzleti partnerekkel történő találkozók, illetve tárgyalások elősegítése, üzleti lehetőségek felkutatása

Fontos tudnivalók

Az UMBC nem foglalkozik üzleti közvetítéssel.A meghívó levelek, vízum ügyintézésben - kizárólag a klub tagjainak lehetséges. Kivételt képeznek a Klub rendezvényein résztvevő meghívott vendégek.

Rendezvények

A Klub tevékenységei között szerepel: különböző tematikájú konferenciák szervezése, üzleti találkozók, vacsorák lebonyolítása.