Magyar- Ukrán üzleti fórum Hajdúszoboszlón

2013.03.03, Mádai Karolina.

2013. február 28-tól március 3-ig Hajdúszoboszlón Jurij Muska, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete védnöksége alatt, az Ukrán- Magyar Business Club , az Ukrán- Magyar Business Club kijevi képviselete, a TourMarine  utazási iroda és a HUNGAROSPA Zrt. szervezésében, megrendezésre került egy üzleti konferencia rehabilitációs kezelések és gyógyturizmus témakörében.

A konferencián az Ukrán- Magyar Business Clubbot képviselték:

Magyar Business Club részéről:

Kravcsenko György – elnök
Burij Anatolij - alelnök
Bánhalmi András- titkár

Hungarospa Zrt.- től:

Ceglédi Gyula- vezérigazgató
Boruzs Ida - szállodaigazgató
Kircsi Lajos - gazdasági igazgató
Kállai Zsuzsa - marketingmenedzser
Szilágyi Zsuzsa- értékesítési vezető

TourMarine utazási irodától:

Balanyuk Tetiana – igazgató
Kovalisen Vitalij - kereskedelmi igazgató, UMBC kijevi képviselő

Eurolab klinika orvosai.

Farmacia kijevi állami érdekeltségű gyógyszer elosztó központ:

Klimova Lyubov – az orvosi és gyógyszerészeti szolgáltatások fejlesztéséért felelős Projekt Menedzser

Az első napon a hotel konferenciatermében Ceglédi Gyula vezérigazgató előadásában bemutatta Hajdúszoboszló városát, és tájékoztatta a résztvevőket a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt. történetéről, felépítéséről és működéséről.
Dr. Kálmánchelyi Judit reumatológus szakorvos előadást tartott a gyógyfürdőről, a gyógyfürdő-kezelések hatásmechanizmusáról, és az igénybe vehető kezelésekről. Az előadások után a résztvevők sétát tettek az üdülőkomplexum területén, megtekintették a strandot, aquaparkot, uszodát és aqua palace-t. Dr. Kálmánchelyi Judit és Ceglédi Gyula vezérigazgató kíséretében megismerkedhettek a gyógyfürdőben folytatott kezelésekkel (az elektromos galván-, a szénsavfürdő, a tangentor, az elektroterápia, a súlyfürdő és az iszapkezelésekkel).

Délután,  a delegáció tagjai Hortobágyra látogattak, ahol egy csikós bemutatót  és a Magyarországon őshonos csavartszarvú racka juhokat csodálhatták meg, majd a helyi csárdában a magyar konyha jellegzetes ételeiből kaphattak ízelítőt. Az aznapi programok a Hortobágyi csárdamúzeum megtekintésével zárultak.

A rendezvény második napján Dr. Oláh Mihály  igazgató főorvos folytatta a konferenciát, ahol előadást tartott a gyógyvíz felhasználásáról és a gyógyászatban való alkalmazásáról, valamint saját kutatási eredményeikről. Később az Eurolab Klinika orvosai által feltett sokrétű kérdésekre válaszolt.
A délelőtti előadások után a rendezvény védnöke Jurij Muska, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete feleségével, valamint Szergej Borodenkov nyíregyházi ukrán főkonzul jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

Délután az ukrán delegáció kipróbálhatta a gyógyfürdő által nyújtott kezeléseket, kikapcsolódási lehetőségeket, az Aqua - Palace élményfürdőt és wellness szolgáltatásokat.  

A harmadik napon a rendezvény résztvevői Debrecenbe, a Kenézy kórházba látogattak, ahol Dr. Khan R. Joey osztályvezető orvos fogatta a vendégeket és bemutatta a kórház részlegét, a Med Hotelt.
Elmondta továbbá, hogy a Hotelben mind a hazai, mind a külföldi betegek térítés ellenében, kiemelt ellátást nyújtó szolgáltatásokat vehetnek igénybe.
Azt követően Dr. Khan R. Joeyés és Adamec Zsolt röntgenorvos kíséretében  átsétáltak a Kenézy kórház  főépületébe, ahol megtekinthették a kórház  részlegeit. A körséta után a tárgyalóteremben Dr. Khan R. Joey felvázolta a külföldi betegek kezelésének lehetőségeit és válaszolt az orvosok kérdéseire.
A prezentáción Herdon István a  XANGA Investment & Development Group igazgatója, az Ukrán- Magyar Business Club debreceni tagja  is részt vett.  

A kórházlátogatás befejeztével Balmazújvárosba utaztak, a  Thermal Hotel Balmazban, ahol Varga Zsolt szállodaigazgató köszöntötte a vendégeket. A szálloda konferenciatermében a vendégek megtekintették a prezentációt, majd az  igazgató úr elmondta a szálloda történetét, felvázolta jelen- és jövőképét. Dr. Szikora Miklós a Kamilla Gyógy és Wellness fürdő sebész főorvosa, röviden ismertette a Kamilla Gyógy -, Termál és Strandfürdőben folytatott gyógy- és balneoterápiás kezeléseket.
A konferencia végeztével a programot a Kamilla Gyógy  és Termál fürdőben folytatták. Dr. Szikora Miklós kíséretében meglátogatták az épületet és kipróbáltak egy-egy gyógykezelést.
A konferencia díszvacsorával zárult, amelyen a vendégek különleges kulináris élvezetekben gazdag ételeket ízleltek, kiváló magyar borok kíséretében, amit Varga Zsolt szállodaigazgató személyesen válogatott részükre.

Az Ukrán- Magyar Business Club ezúton köszönetet nyilvánít Ceglédi Gyulának a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójának,  Boruzs Ida – szállodaigazgatónak és a konferencia résztvevőinek, a szívélyes fogadtatásért és tartalmas programokért.
Továbbá Balanyuk Tetianának  a  TourMarine  utazási iroda igazgatójának , Kovalisen Vitalijnak  a  TourMarine  utazási iroda  kereskedelmi igazgatójának a résztvevők utazásszervezéséért, utazás-lebonyolításáért és anyagi támogatásáért.
Végül, de nem utolsó sorban Varga Zsoltnak a Thermal Hotel Balmaz igazgatójának az élményben gazdag, és értékes programokért.

Szolgáltatásaink

Az UMBC tagsággal rendelkező személyek a következő szolgáltatásokban részesülhetnek: tanácsadás, üzleti partnerekkel történő találkozók, illetve tárgyalások elősegítése, üzleti lehetőségek felkutatása

Fontos tudnivalók

Az UMBC nem foglalkozik üzleti közvetítéssel.A meghívó levelek, vízum ügyintézésben - kizárólag a klub tagjainak lehetséges. Kivételt képeznek a Klub rendezvényein résztvevő meghívott vendégek.

Rendezvények

A Klub tevékenységei között szerepel: különböző tematikájú konferenciák szervezése, üzleti találkozók, vacsorák lebonyolítása.