Budapesti Ukrán-Magyar Business Club bővíti együttműködését Ukrán partnerekkel

2013.02.04, Степан Ваш, УКРІНФОРМ.

Budapest IX. kerületében, a ferencvárosi Vendel irodai központban megtartotta soros ülését az Ukrán- Magyar Business Club (UMBC). A klub tagjain kívül a rendezvényen részt vett Jurij Muska, Ukrajna magyarországi nagykövete, Gajdos István ukrán parlamenti képviselő, Hartyányi Jaroszláva, az Ukrán Országos Önkormányzat és Ferencvárosi Ukrán Önkormányzat elnöke, Vitalij Kovalisin az UMBC kijevi képviseletének vezetője, valamint a klub tagjai és néhány ukrán üzletember.

Az ülés megnyitása után Kravcsenko György, az UMBC elnöke elmondta, hogy működésének egy esztendeje alatt a klub a magyarországi és ukrajnai üzletemberek megkerülhetetlen üzleti központjává nőtte ki magát.

A klub új kapcsolatokat létesített ukrán partnerekkel. Köztük említésre méltó a kijevi Nemzetközi Kereskedelmi Club, a dnyipropetrovszki Termi magánvállalkozás, és nem utolsó sorban a dnyipropetrovszki Business Class Club, amellyel együttműködési megállapodást is aláírtak.

A vezetőség sikeres üzleti magbeszélést tartott az ukrán fővárosban a Terra Food vállalattal, valamint a Green Valley mezőgazdasági komplexummal. Ami a jelek szerint nagyon jól sikerült.

Ugyancsak Kijevben került sor a Tour Marine utazási iroda vezetőségével folytatott tárgyalásra.

Az UMBC üzleti tevékenysége számára elengedhetetlen és értékes segítséget nyújtott és nyújt a magyarországi Ukrán Nagykövetség és az ukrajnai Magyar Nagykövetség.

Fontos szerepet tölt be a szervezet központja, képviseleti irodája, amely Budapest szívében, a Váci utca 12 szám alatt található.

Kijevben is megalakult az UMBC képviselete, Budapesten pedig egy szekció, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) Ukrajna – Magyarország, amelynek célja Ukrajnába és Magyarországra vonzani az EAE gazdasági beruházásait.

Most van folyamatban a Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő rehabilitációs és gyógy turizmus konferencia előkészítése. Ezzel egy időben az ukrajnai Magyar Nagykövetség támogatásával Kijevben, az Eurolab klinikán – ahol személyre szabott orvoslást folytatnak – a Szeretettel várjuk Magyarországon projekt keretében kerül bemutatásra a hajdúszoboszlói Hungarospa orvosi központ.

Kravcsenko György hangsúlyozta, hogy a klub továbbra is fejleszteni kívánja tevékenységét, hatást gyakorolva az ukrán - magyar kapcsolatokra, szervezetekre, kereskedelmi kamarákra és gazdasági partnerekre, valamint más intézményekre, ezáltal is segítve mindkét kormányt az ukrán-magyar kapcsolatok szorosabbra fűzésében.

Célja továbbra is, hogy Magyarországon az ukrán vállalkozóknak, Ukrajnában pedig a magyar vállalkozóknak nyújtson segítséget az üzleti és a kereskedelmi lehetőségek piacán.

Ferencváros gazdasági és kulturális potenciálját Bácskai János, a klub tagja, a IX. kerület polgármestere mutatta be. Jurij Muska Ukrajna magyarországi nagykövete vázolta az ukrán-magyar kereskedelmi kapcsolatok jelenlegi helyzetét, a jövőbeni kilátásokat, és az UMBC közreműködésének lehetőségeit a fentiek fejlődésében.

Gajdos István, Beregszász (Ferencváros testvérvárosa) korábbi polgármestere, aki jelenleg az Ukrán Parlament képviselője, megígérte, hogy segíti a klub és az ukrán üzletemberek közötti kapcsolatok létrejöttét és fejlődését.

Szolgáltatásaink

Az UMBC tagsággal rendelkező személyek a következő szolgáltatásokban részesülhetnek: tanácsadás, üzleti partnerekkel történő találkozók, illetve tárgyalások elősegítése, üzleti lehetőségek felkutatása

Fontos tudnivalók

Az UMBC nem foglalkozik üzleti közvetítéssel.A meghívó levelek, vízum ügyintézésben - kizárólag a klub tagjainak lehetséges. Kivételt képeznek a Klub rendezvényein résztvevő meghívott vendégek.

Rendezvények

A Klub tevékenységei között szerepel: különböző tematikájú konferenciák szervezése, üzleti találkozók, vacsorák lebonyolítása.