Megnyílt az Ukrán – Magyar Business Club irodája

2012.09.20.

A magyar főváros V. kerületében megnyílt a Magyar – Ukrán Business Club (UMBC) képviseleti irodája.
Kravcsenko György, a Club elnöke köszöntötte a megnyitón megjelenteket, és köszönetet mondott Ukrajna magyarországi nagykövetének az intézmény létrehozásához és tevékenységéhez nyújtott segítségért és támogatásért.
- A képviseleti iroda megnyitásával kezdetét vette az üzleti Club teljes értékű tevékenysége, amely egyik legfontosabb célkitűzésének tekinti Ukrajna és Magyarország gazdasági együttműködésének elősegítését egy, Ukrajnát és az Európai Unió tagországait magába foglaló szabadkereskedelmi övezet kialakítása, illetve harmadik országok – esetünkben az Egyesült Arab Emírségek – befektetőinek bevonása révén – mondta a Club elnöke.

Jurij Muska nagykövet támogatásáról biztosította a Clubot, üdvözölte a két ország gazdasági kapcsolatait gazdagító jelentős eseményen megjelent vendégeket, és további eredményes munkát kívánt a Clubnak.

Az iroda ünnepélyes megnyitóján megalakult az UMBC Egyesült Arab Emírségek – Ukrajna – Magyarország szekció, amelynek feladata lesz többek közt, hogy befektetőket vonzzon az Egyesült Arab Emírségekből Ukrajnába és Magyarországra.

A megnyitón megjelentek Ali Mohamed Al Marzoogi, az EAE bécsi meghatalmazott nagykövete és ENSZ képviselője és a Hartyányi Jaroszláva, az Ukránok Világkongresszusának elnökhelyettese, az Ukránok Európai Kongresszusának és a magyarországi Ukrán Országos Önkormányzat elnöke.

A magyar külügyminisztériumot Ágai Zsolt, Fedor Barnabás és Kudrjavcev Jenő képviselte. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumból Árokháti Zsuzsa, a Gazdasági Minisztériumból pedig Jánki András jött el a megnyitóra.

A Budapestem 2012. január 20-án alakult UMBC, amely a Váci utca 12. szám alatt nyitotta meg irodáját, arra hivatott, hogy segítse a két ország kapcsolatainak erősödését, nyújtson segítséget a magyar vállalkozóknak üzleti és kereskedelmi lehetőségeik mind eredményesebb kiaknázásához az ukrajnai gazdasági térben, és fordítva: az ukránoknak Magyarországon.

Az üzletemberek civil szervezete tevékenységének kibontakoztatása során támaszkodni kíván az ukrán és a magyar intézményekre, a kereskedelmi és gazdasági kamarákra, és más partnerekre és szervezetekre.

A saját honlappal rendelkező Club részt kíván venni az ukrán – magyar közös gazdasági projektekben és programokban, továbbá szervezett keretek közé szeretné terelni az információk cseréjét egy konzultációs-tájékoztató iroda és havonta megjelenő gazdasági hírlevél révén.

Szolgáltatásaink

Az UMBC tagsággal rendelkező személyek a következő szolgáltatásokban részesülhetnek: tanácsadás, üzleti partnerekkel történő találkozók, illetve tárgyalások elősegítése, üzleti lehetőségek felkutatása

Fontos tudnivalók

Az UMBC nem foglalkozik üzleti közvetítéssel.A meghívó levelek, vízum ügyintézésben - kizárólag a klub tagjainak lehetséges. Kivételt képeznek a Klub rendezvényein résztvevő meghívott vendégek.

Rendezvények

A Klub tevékenységei között szerepel: különböző tematikájú konferenciák szervezése, üzleti találkozók, vacsorák lebonyolítása.